Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: "Chocolade blijft me fascineren"

"CHOCOLATE NEVER FAILS TO FASCINATE ME" -  chefscotton

"Chocolade blijft me fascineren"

Jaimy ontdekte haar passie voor patisserie op jonge leeftijd en besloot haar dromen te volgen door een culinaire opleiding te volgen en stage te lopen als patissier. Ze heeft met enkele van de beste koks in de branche gewerken en heeft waardevolle ervaring opgedaan door middel van wedstrijden en opleidingen bij Le Cordon Bleu. In dit interview deelt Jaimy haar kijk op de branche, haar inspiratiebronnen en advies voor aspirant-koks.

Wat inspireerde je om patissier te worden?

Mijn passie voor het combineren van verschillende smaken en liefde voor het maken van desserts was de belangrijkste reden dat ik besloot een carrière als patissier na te streven. Ik hield ook van het wereldje in de keuken en werd geïnspireerd door de chef-patissier van één van de beste restaurants in Oostenrijk.

Wat was tot nu toe de meest memorabele ervaring in je carrière?

Twee ervaringen springen er voor mij uit. De eerste was een nationale patisseriewedstrijd georganiseerd door "Falstaff Profi", waardoor ik mijn vaardigheden kon laten zien en andere getalenteerde koks heb ontmoet. De tweede was het werken bij Le Cordon Bleu, wat een enorme impact had op mijn technische en voedingskennis over gebak.

 Wat is volgens jou de meest interessante trend in de branche op dit moment?

Een trend die ik bijzonder interessant vind en die veel koks uitdaagt, is het creëren van veganistische gerechten. Veganisme wordt steeds populairder en het is fascinerend om veganistische desserts te maken zonder concessies te doen aan smaak en textuur.

Wie inspireert jou in de culinaire wereld?

Ik word constant geïnspireerd door geweldige koks die gepassioneerd zijn over hun werk en die hun eigen technieken en recepten creëren. Ik leer ook veel van de koks waarmee ik momenteel werk, omdat we vaak nieuwe menu-ideeën bespreken en onze ervaringen delen.

Wat is je favoriete ingrediënt om mee te werken op dit moment?

Hoewel ik het leuk vind om nieuwe ingrediënten uit te proberen en hun potentieel te verkennen, is chocolade mijn favoriet aller tijden. Het is een ongelooflijk belangrijk ingrediënt in de patisserie en de veelzijdigheid, complexiteit en temperamentvolle aard ervan blijven me fascineren.

Bent je betrokken bij duurzame of maatschappelijk verantwoorde projecten?

In het restaurant waar ik momenteel werk, volgen we het "carte blanche"-concept van geen menu. Hierdoor kunnen we ingrediënten gebruiken die anders weggegooid zouden worden, en wordt voedselverspilling in het algemeen verminderd.

 

Heb je een signature gerecht waar je bijzonder trots op bent?

Omdat ik er altijd naar streef om mijn vaardigheden en kennis te verbeteren, is mijn meest recente gerecht meestal het gerecht waar ik het meest trots op ben.


Als je een chef zou mogen uitnodigen om met je te koken, wie zou dat dan zijn en waarom?

Er zijn zoveel geweldige koks dat het moeilijk is om er maar één te kiezen.


Als je de kans had om terug in de tijd te gaan, zou je dan iets anders doen met de kennis die je nu hebt?

Ik geloof dat alles wat ik in het verleden heb gedaan me heeft geleid tot waar ik nu ben, dus er is niets dat ik zou veranderen.


Welk advies heb je voor aspirant-koks die een carrière in de horeca willen beginnen? 

Mijn advies aan aspirant-koks is om nieuwsgierig te zijn, veel vragen te stellen, oefen zoveel mogelijk en wees niet bang om te falen. Falen is een waardevolle leerervaring en het is belangrijk om het te omarmen en nooit te stoppen met leren.

Meer Jaimy Reisinger

Fotocredits:
Jaimy -Sophie Kirchner / Etenfoto's - Bastian Knapp

Wil je jouw culinaire belevenissen of ervaringen met ons delen? Laat het ons weten.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees meer

DEALING WITH STAFF SHORTAGES -  chefscotton

Omgaan met personeelstekorten

De horeca staat altijd al bekend om zijn hoge personeelsverloop, maar de COVID-19-pandemie heeft dit probleem alleen maar verergerd. Veel hotels, restaurants en andere horecabedrijven kampen met e...

Nonna Natalina, the 89-Year-Old Pasta Sensation from Sansepolcro

Nonna Natalina, de 89-jarige pasta sensatie uit Sansepolcro

In het hart van Sansepolcro, een stad gelegen in de provincie Arezzo, Italië, leeft een buitengewone vrouw genaamd Natalina Moroni, liefdevol bekend als Nonna Natalina. Geboren in 1935, be...