Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: De Ontmaskering van Jules Cooking

UNMASKING JULES COOKING - chefscotton

De Ontmaskering van Jules Cooking

Jules Wiringa, ook wel bekend als Jules Cooking, is een gerenommeerde kok en social media influencer die bekend staat om zijn heerlijke culinaire creaties en inspirerende kookvideo's. In dit interview deelt Jules zijn verhaal. Hoe hij kok te werd, zijn ervaringen en advies voor aspirant-koks.

Hoe raakte je voor het eerst geïnteresseerd in koken en besloot je een carrière in de horeca na te streven?

Ik heb altijd van koken gehouden en ben altijd creatief bezig geweest met ingrediënten. Als jonge jongen begon ik in kleine restaurants te werken als kok en maakte mijn eerste kookvideo op 15-jarige leeftijd. Mijn eerste ervaring in een restaurant met een Michelin-ster, Oud Sluis, versterkte mijn passie voor koken en versterkte mijn verlangen om een ​​carrière in de keuken na te jagen.

Wat was tot nu toe de meest memorabele ervaring in je carrière?

Ik kreeg de kans om als souschef te werken in een restaurant met twee Michelin-sterren, de Bokkedoorns, en ik genoot van elke minuut. Het was een ongelooflijke leerervaring en ik ben dankbaar voor de kansen die ik daar heb gehad.

Jules Cooking

Hoe blijf je op de hoogte van nieuwe trends in de horeca?

Ik lees blogs en volg andere inspirerende koks op sociale media om op de hoogte te blijven van nieuwe trends. Ik geloof dat duurzaamheid op dit moment een grote trend is in de branche en ik denk dat het alleen maar belangrijker gaat worden naarmate de tijd verstrijkt. koks moeten meer gaan nadenken over de ingrediënten die ze gebruiken en hoe ze die inkopen.

Wie inspireert jou in de culinaire wereld?

Gordon Ramsay is mijn held en inspiratiebron. Ik ben altijd een fan geweest van zijn kookkunsten en naarmate ik ouder werd, ben ik de persoon gaan bewonderen die hij is geworden: een familieman en een legende in de horeca.

Wat is je favoriete ingrediënt om mee te werken en waarom?

Artisjokken zijn mijn favoriete ingrediënt. Ik herinner me dat ik als kind over een Italiaanse markt liep en oudere dames artisjokken zag schoonmaken. Ik was gefascineerd en besloot er ook een aantal te kopen om dit zelf te proberen. Toen ik de artisjokken opensneed en de kleurrijke laagjes zag en de unieke smaak proefde, werd ik weggeblazen. Zelfs nu sta ik nog steeds versteld van de smaak van artisjokken en ik bestel ze altijd wanneer ik ze op een menukaart zie.

 

Jules Cooking

 

Ben je betrokken bij duurzame of maatschappelijk verantwoorde projecten?

De horeca staat momenteel voor een aantal uitdagingen, met name vanwege de pandemie van het coronavirus en een tekort aan koks. Als iemand die meer dan 15 jaar hard heeft gewerkt om een ​​bekwame kok te worden, voel ik de verantwoordelijkheid om mijn ervaringen te delen en anderen te inspireren om een ​​loopbaan in de branche na te streven. Ik probeer mijn personeel te motiveren en hen de juiste manier van werken te laten zien, in de hoop dat we kunnen helpen de toekomst van de branche veilig te stellen.

Wat is het signature gerecht waar je het meest trots op bent?

Eén van mijn favoriete creaties is mijn gerecht met truffelkip. Ik hou van de combinatie van smaken en texturen in dit gerecht. Je kunt een volledige tutorial vinden over hoe je het hier kunt maken:Als je een chef zou mogen uitnodigen om samen mee te koken, wie zou dat dan zijn en waarom?

Ik zou heel graag willen koken met Gordon Ramsay, Ron McKinlay en Kirk Westweg. Alle drie zijn het ongelooflijk getalenteerde koks en het zou een grote eer zijn om met hen samen te werken.Als je terug in de tijd zou kunnen gaan met de kennis en ervaring die je nu hebt, is Is er iets dat je anders zou doen?

Nee, ik denk het niet. Ik geloof dat je leert van zowel je ervaringen als je fouten, en ik zou niet zijn waar ik nu ben als ik onderweg geen fouten had gemaakt.

Welk advies heb je voor aspirant-koks die een carrière in de horeca willen beginnen?

Hier zijn een paar adviezen die ik zou willen meegeven:

 1. Investeer in je toekomst Het kan moeilijk zijn om weinig geld te verdienen terwijl je stage loopt of als student werkt, maar op de lange termijn is het het waard.

 2. Schrijf alles op. Kennis is essentieel in deze branche, dus zorg ervoor dat je alles documenteert wat je leert.

 3. Blijf nederig. Er is geen plaats voor een arrogante kok, dus concentreer je op je eigen werk en blijf verbeteren.

 4. Vergeet niet jezelf de eer te geven. De horeca kan erg hard zijn, dus het is belangrijk om je eigen prestaties en het harde werk dat je erin steekt te waarderen.

 5. Leer van andermans fouten. Het kan nuttig zijn om te leren van de fouten van anderen, zodat je kunt voorkomen dat je ze zelf maakt.

 6. Daag jezelf uit en stap uit je comfortzone. Dit zal je helpen groeien en verbeteren als kok.

 7. Schaam je nooit om hulp te vragen of je kennis te verbeteren. Het is niet erg als je iets niet weet - vraag het gewoon en zoek naar mogelijkheden om meer te leren

  

Meer Jules Cooking:

 • Website
 • YouTube
 • Instagram
 • Facebook

 • Wil je jouw culinaire belevenissen of ervaringen met ons delen? Laat het ons weten.

  Laat een reactie achter

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

  Lees meer

  GASTRONOMY FASHION FORWARD - chefscotton

  Gastronomie Fashion Forward

  Modetrends in de gastronomie-industrie evolueren voortdurend, wat vandaag populair is, kan morgen uit de mode zijn. Hier zijn een paar modetrends die momenteel populair zijn in de horeca: Duurza...

  GASTRONOMY TRENDS TO WATCH IN 2023 - chefscotton

  Gastronomietrends voor 2023

  Als we vooruitkijken naar 2023, zijn er verschillende gastronomietrends die naar verwachting in populariteit zullen blijven stijgen. Hier zijn er een paar om in de gaten te houden: VeganPlantaar...